Omenatarha

Omenatarha

perjantai 15. syyskuuta 2017

Penkki vaiheessa

Kuten olen aiemminkin maininnut, Millan on perustanut Kanttorilaan uusia perennapenkkejä hurumykky. Täällä oli hänen aloittaessaan umpeenkasvanut kasvimaan pläntti (tai ainakin Millan oli päätellyt niin jostain esiin kaivamistaan todisteista), julmettu raparperipuska ja yksi iso pyöreä perennapenkki, jossa kasvoi ainakin keltakurjenmiekkaa ja idänunikkoa. Hän ehti täällä asuessaan kertaalleen jo kunnostaa tuon vanhankin perennapenkin niiden uusien rakentamisen sivussa, mutta silti se vanha penkki on jo ehtinyt odotella uutta käsittelyä heinittyessään kovaa kyytiä.
Loppukesän mittaan otin sen vihdoin kohteekseni. Minulla on nyt erinäisiä perennoita erinäisissä pytyissä odottelemassa penkkiin paluutaan. Kaivaessani mättäitä ylös - ja niistä juolavehnää siivotessani - kaivoin samalla lisää nurmeakin. Päässäni oli vihdoin kehkeytynyt suunnitelma. Ison pyöreän penkin lähellä on kaksi pienempää pyöreää, jotka Millan on perustanut ja joista toisen kunnostin kesällä. Nyt yhdistin kaksi muuta kaarevalla linjalla lähinnä helpottaakseni ruohonleikkaajan hommaa sekä hivenen pienentämällä leikattavaa alaa että muotoilemalla sitä joutuisammaksi lykkiä.
Odotin kovasti jo viikko sitten Kanttorilaan ja keskeneräisen perennapenkin kimppuun pääsyä, vaan sitten mokoma sairastuin. Nyt vihdoin olen täällä, mutta ulkona oli koleaa, märkää ja kylmää. Sormet kohmeessa poimin meille pensasmustikoita ja vadelmia jälkiruokajugurttiin. Ilman vedenpitäviä käsineitä ei olisi mitään asiaa pihatöihin. Puin lämpökerraston päälle fleecen, villahousut, toppahousut ja sadetakin, päähäni pipon ja ohuiden neulesormikkaiden päälle silikoniset kertakäyttösormikkaat ja sillä varustuksella ehdin aloitella puutarhapuuhia herneitä ym. satoa keräten. Kohta mies palaisikin kaupasta ja toi minulle isoimmat mahdolliset kumihanskat, joiden alle mahtui fleecesormikkaat. Ihmettelen kyllä, ettei XL-kokoiset olleet sen väljemmät. Eikö ns. keittiöhansikkaita myydä ollenkaan miehiä varten? No, se siitä. Hanskat saatuani sotkin ne heti mullankaivuussa, mutta en jaksanut kovin kauaa kaivaa multaan jääneitä juurenpätkiä. Täytyy huomenna koettaa edistää urakkaa taas hitusen. Minulla on oikein paperille piirretty suunnitelma, mihin mitäkin perennaa istutan. Kunhan nyt ensin pääsen siihen asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti